duminică, 3 mai 2009

Scent of a woman


Cu un cuvant spus la momentul potrivit, poti schimba banalul in senzatie! Ce sa mai spunem de zambet... Fleurs de rocailles.
Un film revazut, de data asta in format mai bun. Formatul filmului, dar si al meu. Extrem de simplu, extrem de profund, extrem de sensibil. Mi-a placut, ce mai...
Pacino e un geniu, mai ales cand vrea lucrul asta.
Si in filmul asta zau daca nu e un barbat demn de luat ca model. Cuceritor, cunoscator!
"Have you ever buried your nose in a mountain of curls... and just wanted to go to sleep forever?"
L-ai vazut? Sa nu te uiti daca esti misogin, dar si daca esti o adolescenta dulcica speriata de moarte la vederea unui mascul care are cu adevarat cojones in creier si nu doar in boxeri. Si nici daca esti o casnica cu mainile ridate de la atata spalat de vase si cicalita zilnic de un burtos plafonat cu creierul imbacsit de meciuri si vise orgasmicosmicoerotice cu prezentatoarea meteo de la antena 1, 2, 3 (pupaza din tei!).
Film despre principii si valori in care probabil americanii nu mai cred de cel putin doua secole, dar spre care eu, un biet roman de la tzara, inca mai tind cu suprema naivitate.
Si inainte sa ma transform cu o subtilitate specifica doar mie in Irina Margareta Nistor, invit toata plebea amatoare de Pacino si Vulpea secolului XX, sa caute parfumul femeii... pentru ca merita! Cine l-a vazut, are deschisa usa spre sectiunea "Comentarii", poate o punem de-un fan club.

"You don't know what out of order is, Mr. Trask. I'd show you, but I'm too old, I'm too tired, too fuckin' blind!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu