marți, 26 iunie 2012

Nu trage, Adriane!


...ca un weekend la racoare e cat un sezon la mare
Vara m-omor. EU vara asta m-omor! Doar vara asta! M-omor de ras, desigur. Cu toate ca n-am culori politice decat la modul "negru-n cerul gurii", nu pot sa nu ma entuziasmez si sa ma excit dupa episoade gen "tentative de sinucidere ale fostilor prim-ministri". Drept e ca, daca in vremurili antice sinuciderea era o problema de onoare, in 2012 nu mai stii cum e bun: sa fii barbat si sa-ti faci parnaia aferenta sau sa-ti iei zilele ca sa scapi de ea? In mod cert, varianta aleasa de Adrian a fost una cum nu se poate mai idioata. Adrian, un politician altminteri bun, cel putin pe vremea cand era ministru la externe. L-am adimirat, desi nu sunt nici pe departe un ROSU. L-am admirat pana acum. Adica pana la capat. Pentru ca asa se numeste initiativa lui sinucigasa esuata: capat. Si, daca mai era nevoie de motive ca pesedeul sa se duca-n cap dupa plagiatele excentricului adolescent Ponta, a venit tentativa terorista de sinucidere a fostului premier. Esuata. Luati aminte, domnule Ponta. Si mai luati aminte ca tocmai datorita dvs. elevii de-a 12-a nu mai vor sa invete pentru BAC, ei avand in momentul de fata cel mai bun exemplu de copy/paste. Daca cineva va vrea sa invete ceva din acest eveniment penibil, ar fi bine s-o faca, desi, cu tot optimismul meu, am retineri mari ca va avea un efect pe termen lung asupra electorilor latino-balcanici. Deh, memoria colectiva este extrem de scurta.
Pe final, ramane de admirat ineditul situatiei. Tre' sa recunosc, o varianta eficienta. Nici Vantu nu cred ca s-a gandit la o asemenea solutie pentru a scapa de puscarie. Ma intreb, oare Basescu, inainte de a-si face planurile de cadere a guvernului MRU prin motiune, si-a luat in calcul si hazardul? Pentru ca, daca nu gresesc in rationamentul meu, s-ar putea sa asistam la o prabusire mult mai rapida a patlagelelor pesediste decat au estimat-o el si fostul sef de la SIE. 
Inchei cu inca o recomandare, de data asta pentru Boc si Udrea: fiti buni si fiti nebuni. Iubiti-va, dar nu pe tunuri, ci pe armele din colectia personala a lui Nastase. Si daca, din motive lesne de inteles, nu vi se mai erecteaza atelajul din dotare, puteti sa va apucati, domnule Boc, sa-i numarati ouale muribunde. Cat despre blonda care-a stricat din plin imaginea portocaliilor: fugi si te-ascunde-n Land of (Marc Antoniu's) Choice si sa nu mai iesi niciodata de-acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu