luni, 3 octombrie 2011

OMFG !!!

Era timpul sa astern inca ceva pe blogul meu prafuit, nu?
Azi despre credinta mea. Desi stiu prea bine ca ceea ce voi spune in continuare va provoca reactii care mai de care mai diverse si extreme, imi asum integral raspunderea. De mentionat ca ceea ce urmeaza NU este un pamflet.
1. NU SUNT ATEU, dar nici nu cred in vreun dumnezeu, crestin au ba. Dumnezeul meu n-are nicio legatura cu cel din perceptia majoritatii. Dumnezeul meu e in mine, sunt eu ! Credinta mea, de asemenea, tot acolo se afla. Si mai cred in oamenii din jurul meu. Daca toti ar fi credinciosi ca mine, sunt sigur ca niciodata nu m-as putea insela in ce ii priveste. Oamenii sunt fenomenali, "dupa chipul si asemanarea Lui". Oamenii sunt capabili sa faca lumea "in 6 zile", daca intelegem cu totii ce inseamna de fapt mesajul asta.
2. NU AM DEZVOLTAT SI NU AM INTENTIA SA DEZVOLT propria mea religie. Nici s-o propovaduiesc, se intelege. Imi exprim doar parerea. In deplina cunostinta de cauza, am luat din biblie si din alte surse de informare credibile, exact ceea ce am eu nevoie, ca baza, ca sa functionez, sa evoluez, sa avansez in conditii normale. Astea formeaza religia mea, daca se poate numi asa. E mereu modelabila, pentru ca imbatranesc si eu, logic.
3. NU SUNT SOCIOPAT SI NICI ANARHIST. Accept ideea ca religiile au aparut din nevoia mentinerii ordinii sociale in lumea asta. Nevoia cui? Imediat detaliez.
Cam astea-s ideile de baza, ca sa stie toata lumea in ce conditii dezvolt in continuare teoria mea legata de religii.
Am citit biblia de doua ori pana acum, din cap in coada. La 20 de ani si la 35. Perceptii complet diferite. Concluzii complet diferite. In acesti 15 ani cred ca mi-am depasit un pic conditia de om, la nivel intelectual. Logica mea, dar si informatiile pe care le-am tot inghitit in tot timpul asta, m-au facut sa-mi dau seama ca toate au un sens, ca intre religii si stiinta nu exista de fapt niciun conflict, ca religiile sunt de fapt efecte ale evolutiei stiintifice, pe care, de multe ori, noi muritorii n-o putem percepe nici macar la nivel iluzoriu.
Sa incepem cu inceputul. Urmarind acum cativa ani un mic articol despre niste studii astronomice, am aflat ca prezenta, intre Marte si Jupiter, a cunoscutei centuri de asteroizi, nu e deloc intamplatoare. Mai mult, chiar e explicabila, DACA acceptam anumite circumstante. Unele supozitii si cercetari au descoperit ca, undeva in trecutul foarte indepartat al sistemului solar, a mai existat o planeta. Aceasta planeta era plasata orbital intre Marte si Saturn. In urma ciocnirii (probabil) cu un corp ceresc foarte mare, aceasta planeta s-a dezintegrat, rezultand aparitia unor ramasitze. Doua dintre ele, cele mai mari, s-au stabilizat orbital in jurul soarelui si au devenit planete: Jupiter si Venus. Ambele au fost "aruncate" in directii opuse. Celelalte, mult mai mici, formeaza centura de asteroizi existenta si in ziua de azi intre Jupiter si Marte. O dovada foarte clara in sprijinul acestei teorii nu exista, deoarece studiul la fatza locului al asteroizilor e inca imposibil, ei avand o viteza orbitala mult prea mare. In ce priveste Jupiter, aceasta explozie ar explica si existenta numarului enorm de sateliti pe care ii are. As putea extinde teoria, spunand ca inclusiv Marte e o "bucatica" din planeta disparuta.
Un alt efect al exploziei acelei planete a fost, firesc, deplasarea orbitelor lui Marte, a Pamantului si a lui Mercur, inspre Soare. Crescand temperatura pe fiecare dintre ele, normal ca s-au produs schimbari chiar dezastruoase in unele cazuri. Dpdv cronologic, acest moment coincide cu topirea ghetarilor pe Pamant... si o si explica!
Pe de alta parte, se speculeaza pe ideea ca Venus a fost populata de o alta civilizatie. Pana la momentul exploziei de care am pomenit. Nivelul de civilizatie era nu doar extrem de avansat fatza de cea de pe Pamant (obs: la vremea topirii ghetarilor, omul era inca in faza dezvoltarii lui ca specie, primitiv), ci si mult inaintea celui actual al pamantenilor. Acest lucru le-a favorizat venusienilor posibilitatea de a migra catre cea mai apropiata planeta cu conditii cat de cat acceptabile de viata pentru ei. Si uite-asa au ajuns pe Pamant. (Gurile rele spun ca migratia asta s-a efectuat din doua directii, Venus si Marte, de-aici si "impartirea" populara si cu iz de banal: femei-Venus, barbati-Marte. Dar asta-i un detaliu irelevant in discutia de fatza).
Ce-au gasit venusienii pe pamant? Oameni, desigur. Foarte primitivi, dar superiori dpdv numeric. Din motivul asta, logic, au incercat nu sa convietuiasca cu pamantenii, ci, penibil de logic, sa-i conduca pe acestia, sa-i transforme in sclavi. Si asta au facut, da! (Desi nu sunt informat aproape deloc, stiu ca exista in evolutia omului o perioada "brusca" si un pic suspect de rapida. Interventia venusienilor cu tehnologiile lor ar fi putut fi cauza acestei accelerari. Motivul se subintelege, clar)
Odata transformata specia umana in sclavi, s-a impus si organizarea acesteia, pentru "a nu parea" o puscarie. Fiind mult prea subtili si inteligenti fatza de nivelul nostru de perceptie, venusienii au speculat impactul deosebit pe care l-a avut aterizarea lor asupra oamenilor. Au ales, din randul lor sau chiar al pamantenilor, o seama de ucenici, acestia devenind unlterior preoti. Iar acestia, extrem de bine indrumati si educati, au implementat toate cerintele "sefilor" extraterestrii: au inceput constructia bisericilor, au "propavaduit" primele scrieri sfinte, au .... stiti voi ce-au mai facut :D.
Dupa multi ani, in randul vecinilor nostri planetari au inceput conflicte. Care conflicte i-au determinat sa se separe in tabere: unii au plecat de pe Pamant. ("Dumnezeu" stie unde :)) ) Ceilalti au ramas, deghizati in oameni. Acestia din urma se numesc (tineti-va bine!) evrei.
V-ati intrebat oare vreodata de ce evreii astia au fost goniti din Egipt? Sau poate v-ati intrebat unde-au fost ei inainte de Egipt? La urma urmei istoria antica a Egiptului se cunoaste pe mii de ani, unde-au fost evreii la inceput? De ce nu s-a spus nimic de ei decat DUPA ce-a aparut Moise? (Apropos, din punctul meu de vedere, Moise nu era om, era chiar un venusian). V-ati intrebat de ce evreii sunt singura natie din lumea asta care e dispusa chiar si la incest doar pentru a-si mentine sangele pur? V-ati intrebat de ce in toata istoria planetei noastre, ei au fost si sunt "ai nimanui"?
Revenind la ideea de baza...
Evreii (nu le mai zic de-acum venusieni, nu vad rostul) au condus si conduc lumea. Dintotdeauna asta a fost realitatea. Prin metode care mai de care mai complexe si poate ca perverse pentru perceptia omului. Prin manipulari grosolane, prin conspiratii, prin instaurarea fricii. E cineva care are indoieli ca oamenii sunt mult mai usor de condus daca sunt panicati si indoctrinati? Ce imperativ apare extrem de des in biblie si in alte carti sfinte? TEME-TE !
Mai presupun eu cu mintea mea creatza ca intre evrei si masoni nu e nicio diferenta, dar ce mai conteaza? In mare, cam asta e teoria mea. Pot sa ma intind in detalii si doua zile, dar cred ca daca esti un cititor cu logica de fier, poti sa-ti raspunzi si singur la orice intrebare ai avea. Si daca n-o sa poti, stii unde sa ma gasesti. Am impartasit doar catorva prieteni apropiati teoria asta. Si, doar pentru a surprinde surprinderea extrema, rasul in hohote, indignarea si chiar groaza, am spus-o si altora, care nu ma cunosc. Vreau sa stiti ca inca nu s-a gasit nimeni care sa vina cu un contraargument. In cel mai rau caz, incapabili sa se bata cu teoria mea, s-au limitat la "a arunca cu pietre". Nimeni nu poate sa ma contrazica. Pentru ca, nu-i asa, nimeni nu poate sa fie absolut sigur ca realitatea Pamantului asa cum o stim cu totii, POATE FI o ingrozitoare facatura.
La urma urmei... crede si nu cerceta, nu?
Aaa... era sa uit de Isus. Isus, evreu si el, a aparut "de nevoie", era imperios necesar. In momentul in care oamenii au inceput sa-si dea seama ce se intampla cu ei. Si potopul tot din acelasi motiv a aparut. Si daca analizam un pic situatia prezenta, se cam impune o a doua venire a lui Isus pe pamant. Lucru deja stiut... am fost avertizati de mult de judecata de apoi.
Acelasi rationament functioneaza si in cazul lui Mahomed.
Sa mai completez cu o parere si ma cam apropii de final. N-am de unde sa stiu, la fel cum nimeni nu poate stii, ce curs ar fi avut omenirea in cazul cand n-ar fi venit pe pamant extraterestrii. Dar ceea ce e sigur, ordinea sociala impusa de religii n-a fost intotdeauna chiar rea pentru oameni. Pana in punctul cand i-a indobitocit.
Cu o alta ocazie, voi povesti despre biserici, despre asemanarea dintre ele, indiferent de religii, voi emite cateva explicatii stiintifice pure, care vor elucida pe cei care vor sa se lase luminati, cu privire la, de exemplu:
-de dupa ce iesim din biserica, ne simtim mai "bine", mai linistiti
-de ce se considera ca "alta religie decat a mea" e pagana
-de ce se lasa impresia oamenilor ca sunt proprii lor stapani
-de ce exista "scapari" in sistemul asta bine pus la punct, de ce suntem lasati sa aflam cate putin
-de ce e nevoie si de Diavol
-ce reprezinta Binele si ce este Raul cu adevarat
Dar pana atunci, poate aflu si eu parerile si intrebarile cititorilor mei, oricare ar fi ele
Chiar va rog, risc din nou sa se arunce iar cu pietre in mine si in termopanele mele, dar nu-mi pasa!
S-aveti credinta, asta-i tot ce va doresc. In voi insiva! Amin :D

9 comentarii:

  1. bun. cam asa zic eu :
    - am vazut 97% dintre documentarele despre "istoria universului" (da, am o problema :| ) si inca mai cred in evolutie, insa NU zic nu ideii ca suntem vecini cu cineva in univers.
    - da, evreii conduc lumea. uita-te la cel mai bun serial de TV ever, "Curb your enthusiasm" si-ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc (asta ca sa mai destindem putin atmosfera)
    -astept postul tau dedicat religiei. vreau sa vad ce ai de zis. eu zic asa, acum, inainte ca tu sa fi scris ceva : cred ca e o stare indusa si conservata de diversi factori... dar deja o dau in fasole.
    asa ca... scrie ca sa am ce comenta !

    RăspundețiȘtergere
  2. ioi, ma omori cu zile, seara, zau! nu am pomennit nicaieri ca nu cred in evolutie, darwinista sau nu! doar ca, un pic, undeva,candva, cineva ne-a impins de la spate usor :D

    RăspundețiȘtergere
  3. really? evrei? extraterestri? really?

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo...nu am cautat pe goagle, dar din cate imi amintesc..inca cand se forma centura de asteroizi si aveau loc coleziuni planetare in sistemul nostru solar, pamantul era o planeta inca foarte foarte fierbinte si nu avea cum sa fie acoperita de ghiata...cand au inceput perioadele glaciare , sitemul solar era stabil deja de ceva vreme. Ceva nu se pupa in teoria ta..din punct de vedere stiintific desigur.

    RăspundețiȘtergere
  5. dpdv fizic si astronomic, orice fel de incadrare cronologica a unui eveniment este perfect posibila!
    intrucat nu se cunosc decat cu marje de milioane de ani momentele producerii unor asemenea evenimente, probabilitatea ca, dupa formarea sistemului solar, sa fi aparut o coliziune, e destul de mare. ("destul de mare" poate fi in cazul asta chiar si 0,05!). In afara de asta, daca azi s-ar produce un impact intre o cometa si oricare din planete, nu avem de unde sa stim daca s-ar deteriora ireversibil stabilitatea sistemului solar.
    In cele din urma, tu aduci vorba de perioadele glaciare, iar eu m-am referit strict la o anumita perioada din istoria Pamantului, care a condus la schimbari majore in ce priveste speciile. Daca nu ma inseala memoria, asta s-a intamplat in Cuaternar-Pleistocen, adica exact de cand avem primele dovezi legate de aparitia rasei umane!
    In final, stiu ca multe nu se pupa in teoria mea, pentru ca deh, eu nu ma pretind a fi un specialist in toate cele, dar in alte teorii se pupa tot?
    Cu siguranta, daca s-ar apuca cei mai documentati si mai intelepti decat mine sa umple "gaurile negre" din rationamentul meu, ar putea sa o faca chiar cu succes.
    Next question please

    RăspundețiȘtergere
  6. aaa... si asocierea dintre evrei si ET e doar o speculatie insignifianta, ce importanta mai are?
    conteaza daca ei chiar nu-s oameni sau doar mesagerii acelor venusieni?

    RăspundețiȘtergere
  7. "eu m-am referit strict la o anumita perioada din istoria Pamantului, care a condus la schimbari majore in ce priveste speciile"
    Atunci nu mai aveau loc coleziuni intraplanetare in sistemul solar,iar intre meteoriti coleziunile nu erau de intensitatea necesara incat sa miste de pe orbita o planeta cum ar fi pamantul.
    Alt punct din teoria care pare subred ar fi: daca e sa presupunem ca a existat o civilizatie extraterestra inteligenta cel mai probabil ar fi fost pe marte, dar din pacate, marte a ramas fara atmosfea(acu 4 miliarde ani) cu mult inainte ca pe pamant sa inceapa sa se dezvolte formele primitive de viata(1.9 miliarde ani+-1 miliard).
    Teoria ta inca scartie :p

    RăspundețiȘtergere
  8. nici n-am pretins ca e perfecta! dar cu ajutorul lui dumnezeu, o voi duce la un ideal :))

    RăspundețiȘtergere
  9. revenind la tonul sobru, nicio teorie pe tema asta nu e suficient de "unsa", toate scartaie. Chiar as vrea, daca esti curioasa tu sau altii, sa numere hibele mele cu cele din teoria creationista de exemplu
    sa vedem... unde-s mai multe? si mai vizibile!

    RăspundețiȘtergere